Jag tar en paus..

Nu så tar jag en paus på ca. 1-2 veckor, vet tyvärr inte exakt när jag kommer tillbaks! Jag måste dessutom klura ut hur min nästa bloggdesign ska se ut, för jag tycker den här färgen blev för tråkig & passar inte in riktigt. Förlåt, men jag känner verkligen ingen lust att blogga just nu & det finns inget man kan göra något åt. Vi hörs snart igen!


After school.

Skulle åkt till Häringe idag efter skolan & fotat, men istället åkte jag till Länna med min mamma. Vi fick med oss en ny telefon hem (vår förra gick sönder) & en röd väst till mig :) Vad tycker du jag ska blogga om? Kommentera!


Blå/grå häst & ryttar outfit, 29/8-11.


Jag satt & knoppade ihop en rid outfit i PS :) Jag är jättesugen på pikén, schabraket & tränset!
Funderar på att köpa in pikén & schabraket, fast tränset får jag vänta med..


Hur kan man..

Hur kan man har ca. 23 besökare fast ändå inga kommentarer om vad man ska blogga om?..


Förändring på bloggen.

Nu är jag klar med bloggdesignen & kodningen. Jag blev 97% nöjd med den, kommer troligtvis en ny om någon månad då jag tycker jag valde fel färg som bakgrund, haha xD Ett stort misstag från mig! Visst, rött är en av mina favoritfärger men valde fel nyans & så passar inte den in till årstiden. Vill gärna höra om vad ni tycker om min blogg så som den ser ut nu? Cassi meddelade mig att hon kommer skicka bilderna på mig & Lydia imorgon om hon hinner, så då kommer jag kunna visa dom :) Imorgon efter skolan funderar jag på att åka vidare till Häringe bara för att fota hästarna där borta & hälsa på Luke (inte sköta om honom). Skulle sett på Pretty Little Liars ikväll runt kl. 19.00 men så såg jag på tidningen, tv guiden att den börjar kl. 15.55 så då har dom ändrat tid igen. Rätt så jobbigt att dom ändrar väldigt ofta. Jag vet att jag skrivit det här en gång förut, men vad vill ni läsa om? Eller har ni några önskeinlägg? Kommentera isåfall!


Jag är med i dagens blogg hos..

Jag är med & tävlar om dagens blogg hos www.Saramagdalena.blogg.se! För att komma till hennes tävlingen om ''dagens blogg'' klicka här isåfall <--- Tävlingen avslutas på Söndag kväll/Måndag morgon, kl. 00.00. Lycka till!


Nu försöker jag dra igång på allvar.

Känns som jag inte bloggat helt seriöst, då menar jag med uppdateringen. Har gjort några inlägg, men jag skulle vilja göra minst 2-3 st inlägg varje dag. Så det ska jag kämpa med! Skulle egentligen fotat  vid kl. 10.00 när mina vänner red idag, men blev inte det då vädret vad dåligt under morgonen. Usch & blä, vad tråkigt. Jag som ville fota! :'( Men så är de ibland, får ta & fota någon annan gång helt enkelt. Just nu håller jag på med min bloggdesign, den börjar faktiskt se bra hyffsat ut, men några till bilder behövs & lite detaljer här & där. Sen så laddar jag upp & kodar in den på bloggen!


Tiden läker alla sår..

Rubriken har inget med inlägget att göra utan jag kom inte på någon, så ni vet. Imorgon ska jag kanske åka iväg till stallet för att fota Julia W & Walia då hon ska rida henne. Ska också fota Michelle & Fabbe om hon nu får rida honom :) Jag behöver faktiskt nya bilder att visa på bloggen så jag ska nog dit. Ska sitta framför Photoshop & hålla på för har fått en bloggdesigns beställning! Jag vet att det här är en fotoblogg men jag vet inte riktigt vilka bilder ni vill se, då jag har vissat bilder på mina förra bloggar som ni kan ha sett. Skulle vara jättebra om ni kommenterar om vad för bilder ni vill se så blir det enklare för mig att leta & välja, t.e.x svartvita bilder. Jag uppdaterar mer senare..


Dagens ridpass - Lydia, 26/8-11.

Blev ingen uteritt idag, utan det blir de nästa gång då det är dubbel lektion. Jag antar att vi rider till Tyresta By :) Jag satt upp i sadeln & fixade stiglädrerna så de skulle vara like på båda sidorna då ena var längre än den andra. Jag skrittade fram henne på långa tyglar i 7-10 min innan jag kortade upp tyglarna. Jag ökade & minskade skritten i båda varven. Jag gjorde några volter för att mjukna upp henne, eftersom hon ofta är stel i kroppen & går med huvudet i luften. Jag kom fram i trav, gjorde en hel del halvhalter för att minska traven då hon bara travade fort, utan att jag hängde med i takten. Jag travade på volterna, hon blev riktigt pigg även där men jag gjorde halvhalter & då fick vi till en bättre takt. Vi gjorde en övning också. Jag tog en galoppfattning från ena hörnet (K) till (H), sen sakta till trav & minska den vid kortsidorna. På långsidorna skulle vi man öka & göra 3 volter samtidigt. Vi fick göra samma övning fast på andra varvet, ta en galoppfattning från hörnet (H) till (K) o.s.v. Sen fick vi trava av dom med långa tyglar & göra halt från traven, sen så skrittade jag av henne i 10 min & vi fick sitta i damsadel medans hästarna skrittade & jag hoppade av i skritt & tog upp stigbyglarna & spände upp sadelgjorden. Jag gick upp till stallet & fixade färdigt henne & gav henne ett äpple att tugga på, min fina ♥ Ridpasset gick helt okej! Michelle & Cassi tog bilder på oss, men Cassi har inte skickat dom ännu. Så jag lägger nog upp dom senare när hon skickat dom till mig. Men jag har några saker jag behöver lära mig & Lydia!

1. Sitta ner i Lydias trav, vara avslappnad & ha långa ben utan att skumpa i sadeln.
Så nästa gången jag rider henne, vilket blir på en friridning så ska jag träna på det genom att antigen rida utan stigbyglar eller rida barbacka för att också träna upp min balans. Jag vill kunna sitta ner i henne trav utan att skumpa 24/7 :)

2. Lära mig vara mer bestämd & ta kontroll över henne i ridningen.
Det är ett måste tycker jag, eftersom igår så fattade hon galopp när hästen framför henne gjorde det. Men 2-3 sista gångerna så fattade hon en tydlig galopp när jag ville &skulle det. Hon galopperade också ett helt varv på ridbanan fast man inte skulle göra det, haha. Jag vet att hon älskar att galoppera & det gör jag med men inte när det är ridlektion xD Så där lyssnade hon inte speciellt bra på mig. Man måste ju kunna få stopp på min lilla busiga & pigga tjej när de gick så som de gick igår! Hur som helst, så älskar jag henne trots att det inte går som man vill det ibland ♥ Bara att träna på nu!




Fotograf: Michelle Sjöö ©.
Det var 3 bilder Michelle fick på oss. Tack för bilderna! :)


♥ You're the one that make my day ♥

Har hunnit smörja & putsa mina ridstövlar från Mountain Horse som jag tycker är bra & super bekväma! Har bytt om till ridkläder, sen ska jag bara sätta in mina linser & fixa ner några saker som jag ska ha med mig. Bloggar ikväll, ciao!



Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro ©.
En bild jag redigerat i Photoshop på min fina!


Godmorgon!

Jag vaknade kl. 08.10 & just nu kollar jag igenom bilderna & filmerna jag tog igår i stallet :) Stina frired Alegro & Jossan frired Walia, dock fotade jag inte med min systemkamera men jag tog med mig min systers kamera som jag fotade & filmade med. Som jag skrev igår så ska vi rida ut idag! Skulle velat önska mig Lydia, men eftersom hon har ca. 2 veckors vila pågrund av en anledning jag inte borde ta upp på bloggen, så vill jag antigen ha någon av dom stora hästarna Walia eller Alegro som båda kommer från Grällsta Ricenter. Men om de ska vara någon fjording så hade jag tänkt mig Gulliver, Bento eller kanske Dalme som alla kommer från Taffsnäs Ridläger. Hur som helst så åker jag iväg till stallet kl. 14.50 & kommer inte hem förens runt kl. 18.40, men hinner komma om några inlägg innan jag drar iväg & säkert ett inlägg ikväll om ridpasset. Nu ska jag ta & kila iväg till köket för att äta min frukost, smörgås & mjölk blir det till frukost idag!


Fångarna på fortet 2011.

Jag sitter framför tv:en med mamma & kollar på fångarna på fortet, fast just nu så är det paus så nu hinner jag blogga innan det börjar igen. Jag kom hem från stallet kl. 19.45, jag har haft fantastiskt dag tillsammans med mina vänner & Lydia! :) Mamma & jag sa också upp min ridplats, men eftersom det var lite sent för uppsägning så fick vi betala en summa pengar (men då rider jag 4 gånger till, efter det så har jag slutat). Imorgon så blir det uteritt så det blir något att se fram emot då jag älskar att rida ut, verkligen mysigt & roligt! Jag hinner inte blogga ikväll som jag hade hoppats :/ För min dator är i mina föräldrars sovrum & pappa ska gå & lägga sig då han ska upp tidigt imorgon & jobba. Gnatter! ♥

Den här bilden är tagen ifrån www.google.se.


~Gammal kärlek rostar aldrig~

Inte gjort mycket idag under min ledighet utan var bara på ett möte under morgonen, sen så har jag hunnit kolla på tv:e & duschat av mig håret & kroppen. Ska hinna äta något också för kl. 14.55 ska jag åka ner till stallet :) Jag är inte säker på om min vänner, Julia W & Julia K ville åka med mig men annars så ses vi i stallet! Men mamma & jag ska lämna skriftlig uppsägning på att lämna min plats på fredags-gruppen. Kommer såklart börja igen sen under hösten 2012, men det blir en paus sålänge. Eftersom jag, mamma & pappa har pratat ihop oss om att dom ska spara pengar så jag sen kan skaffa en sommarponny eller storhäst under sommaren 2012 :'D Därför säger jag upp min plats. Men det är faktiskt super skönt med paus från ridskola & istället ha en egen sommarhäst att ta hand om & rida på sommaren! Bada med hästen, rida ut, träning m.m. Och självklart kommer jag fortfarande vara medlem på Skutan. Fririda, vara med på aktiviteter, vara med vänner & bland hästarna (Lydia). Och jag får inte glömma Luke som jag tar hand om ibland! Och sen kommer jag gå/åka till stallet varje fredag (om inget annat är bestämt) för att kolla på ridgruppen & ändå lära mig något, från vad dom kommer göra som jag kommer missa under tiden jag har paus. Jag kommer att uppdatera mer ikväll, kanske kommer en bildbomb på hästarna ifrån Skutan eller så. Vi får se! Ska spela nya spelet, The Sims Social på fb nu. Byebye!


Fotograf: Julia Wester ©.
Bjuder på en sommar bild på mig & min vovve, Betsy (a).


True Talent 2011.

Nu ska jag kila iväg & sätta mig framför tv:en & kolla på True Talent 2011 med familjen :)
Ni får ha det så bra, trevlig kväll. Uppdaterar imorgon!


Häringe gård.

På torsdag & fredag är jag ledig från skolan, vilket jag var idag också! Jag & Sara pratade för några dagar sen att jag kunde komma till Luke idag & ta hand om honom lite grann. Så innan det så åkte jag & mamma iväg till Ica Maxi för att handla fika till oss alla. Vi köpte också 4-5 äpplen till Luke så han också skulle få smacka på något medans vi åt. Vi var på plats kl. 08.40 skulle jag tippa på, så vi började med att fika & då satte vi oss utanför Lukes hage. Kl. 09.10 tog vi in Luke & satte han i stallgången, jag tog av hans flugtäcke & sen borstade & kratsade hans hovar. Sen fick jag lära mig av Sara hur man hör en inbackad fläta & då gjorde jag de på hans svans. Den blev inte så bra, men övning ger färdighet ;) Men jag ska träna på att göra inbackad fläta & då börjar jag med att träna de på min systers hår för mamma har kort hår så. Trots allt så var de inte så svårt som jag trodde att det skulle vara! Sen när jag var färdig med han så satte jag på honom täcket igen, sen tog jag honom till sjukhagen & där så släppte jag iväg honom & så hejdå till båda han & Sara. Jag kan verkligen inte fatta hur jag på så kort tid kan ha fallit & blivit förälskad i den hästen alltså, det är helt unbelievable!



Fotograf: Min mamma ©.
En bild från första gången jag träffade honom.


Luke, 17/8-11.






Nikon D5000 + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 DI Macro ©.
Här är bilderna på Luke som jag blev mest nöjd med! Visst är han fin, han? :)


My lucky Luke.

Förutom Knutte & Lydia så har jag min kära Luke som står mig nära & som jag först började lära känna den 25:e Maj 2011 för allra första gången. Han är en 16-årig valack som är fux/rödfux-färgad i pälsen & är av rasen AQH = American Quarter Horse. Och eftersom att han är en Quarterhäst så har han fullblod i sig & det ser man på hans utseénde väldigt tydligt. Han är 167 cm i manken, vilket blev som en pytteliten chock för mig när jag fick reda på det, för en Quarter häst brukar vanligtvis vara mellan 143-160 cm. Vid den här tidpunkten sitter ni nog & undrar varför rubriken heter ''Lucky Luke'' & det är för att jag ser honom som en lycklig häst när jag är med & pysslar med honom, speciellt nu när han har hälta & står i sjukhagen alldeles ensam utan vänner. Han gillar det, gillar att få den uppmärksamheten jag ger han varje gång jag träffar honom. Han ägs av min lärare, Sara ifrån skolan jag går på just nu. Med honom så rider hon westernridning på, t.e.x trail. Tänkte skriva om allra första gången jag fick träffa honom, tills nu.

25:e Maj 2011: Första gången jag träffade & red Luke så gick det bra. Men allra först så började vi med att träna från marken för att lära känna varandra & det gick kanon! Han lyssnade på min röst & kommando. Jag började med att trava honom en bit & sen så gjorde vi halt. Och så backade jag honom med min hand som gjorde rörelsen som visade att han skulle backa. Efter träningen, så fick jag hjälp att sitta upp i sadeln för det var lite svårt att komma upp på en storhäst allra första gången. När jag var uppe & red han, så longerade hon samtidigt. Det var allra första gången jag red på Luke & en häst på 167 cm. Tyckte hans westernsadel var skön att rida i. Hans tyglar var några meter långa, men det var för någon anledning som jag tyvärr inte minns. Var rätt så bekvämt att man kunde ha långa tyglar hela tiden, till & med i traven. Jag gjorde några små volter, ridvägar (med koner), halt & att han skulle backa när jag satt på honom också. Gjorde samma sak utan att longerade, så jag fick alltså rida själv på honom utan någon hjälp eller så. Det jag lärde mig av Sara var att, 1 klick = skritt, 2 klick = trav & ett kyssljud = galopp. Mmh = Sakta av från galopp till trav eller från trav till skritt eller kanske från galopp till skritt. Whooa = Halt. Så man använder rösten mycket när man rider Luke. Jag tyckte han var lugn i psyke, snäll & gosig. Han lyssnar på ryttaren & försöker göra sitt allra bästa för att göra ryttaren nöjd :) Det finns absolut inte något ont i honom. Det är så jag upplever att rida han.

8 Juni 2011:
2:a gången jag fick rida Luke, efter ca. 1 vecka sen sist! Gick jättebra & fick beröm av hans ägare :'D Jag började med att skritta fram han i ca. 10 min i båda varven. Efter så gjorde vi olika övningar, öka & minska traven & de gick superb då han lyssnade & längde benen i ökad trav. Sen så fick jag testa galoppera på honom av Sara, så jag fattade galopp & gjorde ett kyssljud. Underbar galopp att sitta på, samtidigt som man håller tyglarna med höger handen & låter vänsterhanden vila på westernsadeln, galoppera på mellanlånga tyglar. Han var sansad, mjuk & lagom pigg under hela ridpasset & både jag, Luke & ägaren var nöjda efteråt :) Ägaren sa att jag är mjuk i handen & att jag verkar vara avslappnad i ridningen. En riktigt kul & lärorik ridpass var de på Luken!

17 Augusti 2011: Eftersom Lookie (hans smeknamn) fortfarande har hältan kvar, så fick jag den dagen ta & pyssla om honom. Han har rasat ner lite i vikten pågrund av att han är sjuk & att Sarade flyttade honom från stallet vid Alby till Häringe Gård, vilket var stressigt för honom. Jag, mamma & min syster var framme kl. 15.00. Jag träffade Sara i stallet & så började vi med att hämta in honom från sjukhagen, direkt efter så tog vi in han i duschspiltan. Eftersom det var första gången jag duschade en häst, så förklarade Sara hur man skulle göra & hur de går till. Sen när jag förstått allt hon sa så fick jag börja. Jag tog fram vattenslangen & såg till att den var ljummen. Jag spolade av hela kroppen. Efter det så schamponerade jag in ordentligt med runda cirklar över kroppen & så sköljde jag av han riktigt noga. Tog sen en vattenskrapare & skrapade av allt & så satte jag på hans fleecetäcke. Han är riktigt snäll när man duschar honom, han stod still & var lugn hela tiden. Vi gick ut en sväng så han skulle få torka & beta en stund. Vi gick sedan & lämnade honom i hagen & tog av täcket. Då fick jag chansen att fota han, så nu har jag nya & bättre bilder på honom som kommer laddas upp ikväll! Sara hämtade hans fina lädergrimma & satta på han det, så fotade jag också honom utanför hagen. När fotograferingen var över så tog vi in honom i stallet & så fick jag lägga på hovolja på hans hovar. Sen var det dags att åka så sa farväl till Luke & kramade om honom ♥ Sa också hejdå till Sara & sen bilade jag, mamma & min syster hemåt. Nu blev inlägget långt, men jag tycker det alltid finns mycket att skriva om när det gäller om hästar & ridning!


Presentation om mig:

Hej & varmt välkommen in till min hästblogg! Det här är som sagt en hästblogg, men några inlägg om fotografi & bilder kan förekomma då & då. Jag har alltid tyckt det är svårt att ta & skriva om sig själv, men jag gör ett försök, hehe. Jag heter Emma Abrahamsson & är född 18/8 1995, vilket betyder att jag blev 16 i år! Jag är bosatt ca. 15 min söder om STHLM tillsammans med min familj som består av min mamma, pappa, stora syster & våran hund, Betsy som är född 6/2 2008. Hon är en blandrashund, 75% Parson Russell Terrier & 25% Tax. Det blev & är en jättefin blandning tycker vi :) Vi har dessutom fått kommentarer om hennes utseende. Och på tal om djur! Så rider jag på Skutans Gård som ligger mot Dalarö, där har jag ridit sen över 3 år tillbaka. Men jag har även fått rida på ponnyridningar & på min kusins häst när jag var mindre. Under dessa år har jag bara haft 2 riktiga favoritponnyerpå ridskola, 22-åriga fjordingen Sindarve Knutte från Sindarve på Gotland som åkte tillbaks under Augusti 2010 då han var inhyrd därifrån. Och så 16-åriga sv. ridponnyn (har fullblod i sig) Lydia från Tenhult i Småland. Skutan hyrde henne under Augusti 2010 då Knutte åkte iväg, men nu under sommarlovet så var de någon annan som hyrde henne. Men hon kom tillbaks till Skutan den 21:a Augusti & den 22:a så fick jag äntligen träffa min älskling som jag saknat under hela sommarlovet! Jag älskar dom båda otroligt mycket & dom betyder allt för mig! Förutom hästar & ridsport så är jag också väldigt intresserad i fotografering. Jag började fota på allvar mellan år, 2006-2007. Och idag så äger jag en Nikon D5000, 3 objektiv (1 ingick vid kameraköpet) & kamera tillbehör. Eftersom jag är i stallet & håller på med hästar, samt djur så blir det oftast just de som hamnar framför kameralinsen. Sen så är mina små-intressen att redigera/designa PS, baka, sjunga & spela spel. Ja, det var allt jag hade tänkt skriva om mig. Skicka jättegärna iväg en kommentar om vad du vill läsa om o.s.v, så blir det enklare för mig att veta vad jag ska blogga om. Eller om du undrar något så kan du lika gärna kommentera för de. Kram kram!


Fotograf: Julia Wester ©.
Jag & min älskade ponny, 3/6 2011 ♥


RSS 2.0