13/11 2011.

Ville bara tala om att jag kommer sluta blogga på Youngrider från & med nu! Istället så kommer jag & min vän,
Evelina
starta en hästblogg tillsammans som kommer bli klar inom någon vecka eller så :) Ha de gött sålänge!


Kommer tillbaks...

Kommer tillbaks på söndag då jag har nya ridbilder som jag hade tänkt ha på den nya bloggdesignen!


Don't know..

Vet inte längre vad jag ska göra med bloggen, har inga ideér alls :/ Sen har ingen hunnit ta några bra bilder på mig & Emma som jag kan ha till bloggdesignen. Men min vän Julia följer med mig till Emma 10/11, på onsdag så då får jag hoppas att jag får bilder av Julia som fotar bra! :) Men kommer ta paus här tills på torsdag, då hoppas jag på förändringar på bloggen. Ni hittar mig på min fotoblogg, www.Caballo.blogg.se sålänge. Bye!


Skulle ha åkt..

Skulle ha åkt till Hööks runt kl. 14.00 men vet inte om det blir av för dom stänger kl. 20.00 :/ Och mamma har inte kommit hem från HC ännu. Men får väl hoppas att hon kommer hem snart, för jag behöver köpa några prylar...


Jag lever..

Jag fick idag huvudvärk men nu är de bättre, så där är anledningen till varför jag inte bloggat tidigare. Ridpasset på Emma gick i allafall bra igår men samma som förra gången som krävde jag inget av henne. Underlaget var inte den bästa så jag tog det försiktigt. Jag värmde upp henne i skritt & trav, hon fick plöstligt fnatt & gjorde ett litet bocksprång i galopp. Vi tog det lungt i 10 min tills jag tog en galopp på ena långsidan av ängen då drog hon ner huvudet & man såg att hon tyckte det var roligt :) Red i kanske 45 min innan jag vände hem till stallet igen. Hon hostade 2 gånger men det beror på att hon har dålig kondis men nu när jag har henne 2 gånger i veckan så ska hennes kondition byggas upp! Ska bl.a börja klättra med henne i skogen så hon bygger upp lite muskler. Måste också kolla upp om de finns någon ridbana i närheten som man kanske kan få låna då & då. Och sen till bloggen, det känns som det är rörligt, t.e.x med kategorierna (de måste ordnas) & designen :| Kanske skulle behöva börja om på nytt med att ta bort alla inlägg. Jag gör nog de, men vad tycker ni om min lilla idé? Kommentera!


Fotograf: Min mamma ©.
Bilden är från igår, 1/11 2011.


I'm sorry...

Förlåt för min uppdatering men jag blev väldigt trött efter jag varit hos Emma & ridit, därför så har jag inte riktigt orkat att blogga. Idag så borstade jag rent Emma ett långt tag eftersom hon var lerig över hela kroppen & ansiktet, hon tillslut så blev hon ren & fin :) Men efter jag ridit & släppt ut henne i hagen så rullade hon sig så då blev hon ännu smutsigare än hon var från början, dumma häst (skämt åsido :p)! Kommer inte blogga ikväll so you know, får blir imorgon eftersom jag inte orkar idag & dessutom är jag inte tvungen att blogga..


Bilder tagna av www.google.se. Lika smutsig var hon, till & med ännu mer xD ♥


Nu borde jag vara..

(Det här får bli min första tidsinställda inlägg). Nu borde jag vara framme hos Emma & börjat fixa henne, tänkte köra ett lättare dressyrpass på ängen. Jag ska göra en övning jag skrivit ut från internet, jag ska ha koner som hjälp  & dom sätter mamma upp på ängen. En av mina vänner, Evelina tipsade om en ridövning som jag ska försöka komma ihåg att göra idag, annars får bli någon annan tillfälle. Jag är hemma ungefär kl. 12.30-13.00 =) Hejdå!

Såhär skrev Evelina:
Rid på en 20-25 meters volt & med täta mellanrum lägger du 10 m volter i stora volten, variera i skritt, trav & galopp. Du kan även flytta ut, alt in, bakdelen i stora volten. Öppnor, slutor & skänkelvikningar är också mjukgörande. Rid på en åttvolt & lägg till skänkelvikningar & öppnor. Mycket halvhalter & tempoväxlingar är också bra! :) Sen är det inte så jätte viktigt med att sitta ner i traven, rider man på en äng t.e.x kan hästen blir väldigt exalterad så då kan det vara bättre att rida lätt för att lugna hästen. Man kan t.e.x rida lätt i ett lugnare tempo & mycket halvhalter för att få hästen uppmärksammare, funkar de då, javisst, då kan du sätta dig ner.


RSS 2.0