Dagens ridpass - Lydia, 26/8-11.

Blev ingen uteritt idag, utan det blir de nästa gång då det är dubbel lektion. Jag antar att vi rider till Tyresta By :) Jag satt upp i sadeln & fixade stiglädrerna så de skulle vara like på båda sidorna då ena var längre än den andra. Jag skrittade fram henne på långa tyglar i 7-10 min innan jag kortade upp tyglarna. Jag ökade & minskade skritten i båda varven. Jag gjorde några volter för att mjukna upp henne, eftersom hon ofta är stel i kroppen & går med huvudet i luften. Jag kom fram i trav, gjorde en hel del halvhalter för att minska traven då hon bara travade fort, utan att jag hängde med i takten. Jag travade på volterna, hon blev riktigt pigg även där men jag gjorde halvhalter & då fick vi till en bättre takt. Vi gjorde en övning också. Jag tog en galoppfattning från ena hörnet (K) till (H), sen sakta till trav & minska den vid kortsidorna. På långsidorna skulle vi man öka & göra 3 volter samtidigt. Vi fick göra samma övning fast på andra varvet, ta en galoppfattning från hörnet (H) till (K) o.s.v. Sen fick vi trava av dom med långa tyglar & göra halt från traven, sen så skrittade jag av henne i 10 min & vi fick sitta i damsadel medans hästarna skrittade & jag hoppade av i skritt & tog upp stigbyglarna & spände upp sadelgjorden. Jag gick upp till stallet & fixade färdigt henne & gav henne ett äpple att tugga på, min fina ♥ Ridpasset gick helt okej! Michelle & Cassi tog bilder på oss, men Cassi har inte skickat dom ännu. Så jag lägger nog upp dom senare när hon skickat dom till mig. Men jag har några saker jag behöver lära mig & Lydia!

1. Sitta ner i Lydias trav, vara avslappnad & ha långa ben utan att skumpa i sadeln.
Så nästa gången jag rider henne, vilket blir på en friridning så ska jag träna på det genom att antigen rida utan stigbyglar eller rida barbacka för att också träna upp min balans. Jag vill kunna sitta ner i henne trav utan att skumpa 24/7 :)

2. Lära mig vara mer bestämd & ta kontroll över henne i ridningen.
Det är ett måste tycker jag, eftersom igår så fattade hon galopp när hästen framför henne gjorde det. Men 2-3 sista gångerna så fattade hon en tydlig galopp när jag ville &skulle det. Hon galopperade också ett helt varv på ridbanan fast man inte skulle göra det, haha. Jag vet att hon älskar att galoppera & det gör jag med men inte när det är ridlektion xD Så där lyssnade hon inte speciellt bra på mig. Man måste ju kunna få stopp på min lilla busiga & pigga tjej när de gick så som de gick igår! Hur som helst, så älskar jag henne trots att det inte går som man vill det ibland ♥ Bara att träna på nu!




Fotograf: Michelle Sjöö ©.
Det var 3 bilder Michelle fick på oss. Tack för bilderna! :)


Kommentarer
Postat av: emilie

Superfina bilder! Som sagt, älskar din sits (a)

2011-08-29 @ 19:58:27
URL: http://emyeah.blogg.se/
« Spara mina uppgifter?
« Namn

« E-postadress (publiceras ej)

« Din URL/Bloggadress

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0