Övningar för sneställda hästar.

Många hästar har problem med att de före, under eller efter språnget drar åt ett visst håll. Här är ett par hoppövningar som kan hjälpa till lösa problemet.


När hästen är vriden åt ett håll i hoppning innebär det att du inte får ut maximalt av hästen kapacitet. Hästen lägger kraft på att kompensera sin svaghet och har inte full koncantration på sin uppgift. Därför behöver man ta tag i problemet.

Orsakerna kan vara många. Det är t.e.x inte ovanligt att ryttaren sitter snett i sadeln & därför bidrar till en sned häst. Kontrollera så att dina läder verkligen är lika långa. När du vet att du har en frisk häst, en rak sadel & en bra sits kan du börja ta hjälp av olika övningar.

Studs på båge.
Svårighetsgrad: Medel - svår.
evighets- och lydnadsbana.jpg
Placera ut tre små rättuppstående hinder på båge, med 3 meter mellan varje hinder. Tänk på att mäta avståndet från bommarnas mitt. Den här övningen kommer hjälpa dig att stärka hästen svaga sida, men det är då viktigt att hästen hoppar i mitten av hindret även på böjt spår.

Hoppa rakt på rakt spår.
Svårighetsgrad: Medel - svår.
evighets- och lydnadsbana.jpg
Även här tar man hjälp av en studsserie, men på rakt spår. Börja med att hoppa studsen & rid sedan mot oxern (höjd beroende på utbildningsnivå) som ska vara placerad ca 20 meter bort (för stor häst). Längst serien ska du ha placerat bommar som "korridorer" som ska hjälpa dig & hästen att verkligen rida på en rak linje.

Båda övningarna ska ridas i galopp.


Kommentarer
« Spara mina uppgifter?
« Namn

« E-postadress (publiceras ej)

« Din URL/Bloggadress

Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0